1. Etusivu
  2. /
  3. Tervetuloa


Tervetuloa!

Hellevi Lassila

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun tervehdys

Tervetuloa lakeuksille ammattiin opiskelevien kulttuurijuhlaan SAKUstars 2023 -tapahtumaan Sedun Kurikan kampukselle.

Luonto alkaa herätä talven horroksesta ja Juuret- ja versot – teeman mukaisesti myös ammattiin opiskelevien monenlaiset taidot puhkeavat tapahtumassa hiirenkorvilta täyteen kukoistukseen mielikuvituksen ja osaamisen voimalla. Tuloksena on jotain ennen näkemätöntä ja kokematonta. Ilo ja innostus saa rönsytä, sanat ja musiikki saava pulputa rajattomasti.

Meillä Ruokaprovinssissa Seinäjoen seudulla Etelä-Pohjanmaalla kasvu on elämän ehto. Juuret kuljettavat ravinteita, näkymättöminä ne sitovat kieleen ja kulttuuriin, josta me saamme luoda uutta.

SAKUstars 2023 kisojen valmistelussa ja toteutuksessa on mukana koko Sedun väki. Se valtava ammatillisen osaamisen määrä, joka Sedussa on tapahtumajärjestämiseen liittyen, on valjastettu nyt tapahtuman käyttöön. Kiitos siis jo etukäteen kaikille Sedulaisille, kisojen toteutuksen ydintiimille, Saku ry:lle, jonka erinomaisen konseptin myötä kisajärjestelyillä on aina selkeät raamit sekä yhteistyökumppaneille, jotka kanssamme ovat mukana kisoja tekemässä.

Ideoista, mielikuvituksesta ja taidosta rönsyää SAKUstars 2023 -tapahtuma Sedussa, Kurikassa.

Viihtykää ja nauttikaa!

Hellevi Lassila Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun vararehtori


SAKU ry:n tervehdys

Kevät on kasvun aikaa. Pitkän lumisen talven jälkeen on hienoa seurata, miten luonto herää kevääseen. Kevään ensimmäiset vuokot ja uusien lehtien hento vihreä ovat vuodesta toiseen samalla tavalla sykähdyttäviä kevään merkkejä ja lupaus tulevasta kesästä.

SAKUstars-tapahtuma on itselleni niin ikään vuodesta toiseen sykähdyttävä kevään merkki. SAKUstars on täynnä energiaa, valoa ja iloa kuten kevätkin. Tänä keväänä kilpailujen teemana on juuret ja versot. Tämäkin vie ajatukset luontoon ja kevääseen.

Kuten kasvit, myös ihminen tarvitsee juuret. Ne voivat maadoittaa meidät tiettyyn paikkaan, tiettyjen ihmisten lähelle, antaa arvopohjan ja elämänkatsomuksen. Vahvat juuret auttavat pysymään pystyssä tuulisella säällä, elämän myrskyissäkin.

Kulttuuriharrastus on yksi tapa vahvistaa omia juuriaan. Itsensä ilmaiseminen, asioiden purkaminen ja käsitteleminen taiteen kautta ja ilon lisääminen omaan ja toisten elämään vankentavat niitä juuria, joiden varassa kasvu tapahtuu.

SAKUstars-tapahtumassa pääsemme nauttimaan niistä versoista, joita osallistuvien opiskelijoiden juurista kasvaa. Kasvussa ovat olleet tukemassa kotiväki, ystävät, opettajat, ohjaajat, harrastuskaverit ja erilaiset esikuvat. Tulemme näkemään niin hennon vihreitä kevään merkkejä kuin räiskyvää kukkaloistoakin. SAKUstarseissa on tilaa kaikkien versojen kasvaa ja kehittyä.

Toivotan kaikille osallistujille antoisia kisapäiviä ja onnistumisia. Tapahtuman järjestävälle Sedulle ja kaikille SAKUstarsin tekijöille esitän lämpimät kiitokset, että saimme tulla Kurikkaan vieraaksenne.

Ihanaa kun on kevät. Ihanaa kun on SAKUstars!

Saija Sippola toiminnanjohtaja SAKU ry